En fortelling om kjærlighet og psykologisk drama, på engang! En sånn blanding er å se på Beaivváš-scenen når forestillingen Og så kan hunden komme, Bohtos dál dat beana, har premiere nå straks.

Nils Henrik Buljo, Egil Keskitalo, Bohtos dal dat beana. Govven/foto Andreas Ausland

Og så kan hunden komme – Bohtos dál dat beana er en fortelling om kjærligheten mellom en mann og hunden hans, om blodhevn og den rastløse ventingen. «Skutt hunden, sier jeg. Og jeg ser ho står og ser ned. Hunden kan ikke være drept, det går ikke an å drepe hunder. Ho sier at hunden er skutt. Noen har drept hunden. Han har skutt hunden og han skal dø. I kveld skal han dø» 

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivvas åpner det nye teateråret med Jon Fosses «Og så kan hunden komme» (Bohtos dál dat beana) med premiere 27. januar i Guovdgeaidnu.

Handlingen i stykket er om en mann som lever alene med sin hund, et eller annet sted i et sjøsamisk kystsamfunn. Man forstår at relasjonen mellom mannen og hans hund er sterk og kjærlighetsfull, men tidlig i fortellingen kastes alt oppned og intrigene tetner til. Det er et psykologisk drama der Jon Fosse lar oss få ta del i mannens innerste tanker og følelser i en krisesituasjon der hele mannens eksistens står på spill. 

Stykkets instruktør er Leif Stinnerbom fra Västanå Teater, som også har bearbeidet teksten i vår forestilling som spilles av 3 skuespillere: Egil Keskitalo, Nils Henrik Buljo og Iŋgor Ántte Áilu Gaup.

Mer informasjon om Og så kan hunden komme.