Styret i Det Samiske Nasjonaleatret Beaivváš har ansatt Rolf Degerlund som ny teatersjef på Beaivváš. Han vil overta sjefsrollen fra Haukur J. Gunnarsson f.o.m. 1. Januar 2016 og skal da virke som teatersjef i åremålstilling.

1852 Čájálmas/Forestilling - foto/govven: Marit Anna Evanger
Anitta Suikkari, Rolf Degerlund, JuhlsStyret i Det Samiske Nasjonaleatret Beaivváš ansatte i går Rolf Degerlund som ny teatersjef på Beaivváš. Han vil overta sjefsrollen fra Haukur J. Gunnarsson f.o.m. 1. Januar 2016 og skal da virke som teatersjef i åremålstilling. Teatersjefsstillingen har et 4 år langt åremål. Styret har tidligere sagt seg fornøyd med kvalitetene til alle de som søkte på stillingen, men det var altså Rolf Degerlund, fra Boden i Sverige, som trakk det lengste strået. Styreleder Lene Hansen kommenterer ansattelsen av Degerlund på følgende måte:

Vi er veldig glade for å ha ansatt en så erfaren og kompetent teatermann som neste teatersjef. Rolf Degerlund har en solid erfaring fra både film og teater og han var sentral i å bygge opp Norrbottens teater gjennom hans 13 år som teatersjef i Luleå. Han bygde opp Ice Globe teater i Jukkasjärvi, som fikk verdens oppmerksomhet med åpningsforestillingen Hamlet på samisk med akkurat Beaivváš. Videre uttaler styreleder at «man har stor tro på at han kan videreføre og styrke Beaivváš ytterligere med sin kompetanse.

Rolf Degerlund har spilt i flere kjente spillefilmer, som i de to svenske filmene Jägerna og Varg og har et stort nettverk både nordisk og internasjonalt. Sist han var innom Beaivváš var som skuespiller i forestillingen “1852” i 2008/2009, da i rollen som handelsmannen Carl Johan Ruth. I bildet øverst er Degerlund i midten sammen med medskuespillere, bl.a. Anitta Suikkari til venstre i bildet. I bildet nedenfor er han sammen med velkjente Bjørn Sundquist, som også spilte i samme forestillling – bildekreditering: Beaivváš/Marit Anna Evanger.

Øvrige søker til teatersjefsposten var: Frank Jørstad (44 år), Oslo Harriet Nordlund, Bromma, Sverige Sara Margrethe Oskal (44 år), Kautokeino

Foto/Govven: Marit Anna Evanger
Bjørn Sundquist og Rolf Degerlund i 1852 forestillingen 2008/2008