Sápmi muitala

Sapmi muitala, Marte Fjellheim Sarre

Et rekrutteringsprosjekt der Det Samiske Nasjonalteatret søker nye dramatikere og nye fortellinger fra Sápmi. Teateret er ute etter nye scenetekster på samisk språk eller med relevans for samiske forhold. Teatret lyser ut en konkurranse der tre dramatikere vil får muligheten til å utvikle manus sammen med dramaturg/ skuespillere/ mentor gjennom fire helgesamlinger i løpet av 2022/23. Disse scenetekstene velges ut og utvikles med tanke på uroppførelse i teatrets nye bygg i 2024.

Målet er å utvikle ny samisk dramatikk som har noe på hjertet og som kan gi nye blikk på Sápmi. Har du en god idé? Du er velkommen til å levere en beskrivelse eller synopsis for teatermanus, samt to til tre utskrevne scener. Frist for levering: 5.august 2022. Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš (SNTB) i samarbeid med Dramatikkens hus.

En jury vil velge fire manusutkast som utvikles videre i samarbeid med Dramatikkens hus i Oslo. Dersom din tekst blir valgt, mottar du et stipend på kr.20000. Du deltar på 4 helgesamlinger i løpet av 2023, og møter skuespillere, regissører og dramaturger som prøver ut teksten din. Du tilbys faglig oppfølging i skrivearbeidet. Utlysningen er sjangeråpen og du kan skrive på ditt førstespråk; de samiske språkene, norsk, svensk eller finsk. Dersom SNTB velger å produsere teksten din som forestilling, vil den bli gjort på et av de samiske språkene.

  • Filformat: Send i filformat Word/PDF/
  • E-post: beaivvas@beaivvas.no
  • Postadresse: Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš, Bredbuktnesv. 50 , 9522 GUOVDAGEAIDNU
  • Merk konvolutten med: Sápmi muitala.

Vil du vite mer, kontakt:

  • Rawdna Carita Eira mob. 99037726
  • Mette Brantzeg mob. 97054050
  • Line Rosvoll mob. 90054271

La deg bli påvirket til å delta!