Fredag 9. Oktober ble forestillingen Skoavdnji vist for første gang, for en fullsatt sal og publikum likte det de så. Samtidig var dette teatersjef Haukur J. Gunnarssons siste instruktørjobb som teatersjef.

Fredag 9. oktober ble 2015 versjonen av forestillingen Skoavdnji vist første gang offisielt, dette var altså premierekvelden for forestillingen. Folk likte det de fikk se og høre, det kan videon her nedenfor bekrefte, som da viser publikumsreaksjonene.

Govven/Foto: Aslak Mikal Mienna
Lene Hansen, Bård Lie Thorbjørnsen, Haukur J. Gunnarsson, Øystein Heitmann, Frode Fjellheim

Samtidig med at forestillingen ble vist for første gang, så var det teatersjefens siste instruktørjobb på teatret som teatersjef. Han slutter i stillingen i utgangen av dette året og med det har han vært sjef på teatret i til sammen 15 år. På scenen etter premieren takket styreleder Lene Hansen teatersjefen, for det han har betydd for teatret og også for det samiske samfunnet generelt. Se hele styreleders tale til Gunnarsson i videoen her nedenfor. På bildet her til høyre står styreleder sammen med scenograf og kostymedesigner Bård Lie Thorbjørnsen, teatersjefen, lysdesigner Øystein Heitmann og komponist Frode Fjellheim (foto: Aslak Mikal Mienna).

Haukur J. Gunnarsson har vært teatersjef under to forlengde perioder (i forhold til åremålsperioden), først i perioden 1991-1997 og da i perioden 2007-2015. Han har da fungert som sjef på Beaivváš i 15 av til nå Beaivváš sine totalte 35 år. Skoavdnji forestillingen ble forøvrig vist første gang i 1994, på Beaivváš og nå, 21 år etter, for andre gang. Instruktør da var, som nå, Haukur J. Gunnarsson. Haukur har siden 1991 instruert i omkring 20 forestillinger (mindre og større), her kan man f.eks. nevne noen, som “Narukami “ (1991),”Skoavdnji” (1994 og 2015), “Lájlá” (2002), “Allaq” (2010), “Ridnoaivi ja nieguid oaidni” (2007 og 2013). Tidligere i år instruerte han også barneforestillingen “Njuoru Niilá”/»Snorre Sel».

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Haukur J. Gunnarsson, Øystein Heitmann, Frod Fjellheim