Den samiske rapperen SlinCraze tar et oppgjør med selvopplevd mobbing i raptalkshowet «This is me»/»Dá lean mun”. Showet går to ganger i påska, en gang på samisk og en gang på norsk.

Nils Rune Utsi/SlinCraze, “Dá lean mun”/”This is me” (govven: AMMienna)
Mary Sarre, “Dá lean mun”/”This is me” (govven: AMMienna)

Den samiske rapperen Nils Rune Utsi, SlinCraze, er kjent for å ta del i samfunnsdebatten med sin rap-musikk. Mobbing er et tema som ofte dukker opp i hans tekster og det er også det som er i fokus når rapperen byr på seg selv og tar et oppgjør med selvopplevd mobbing i forestillingen «This is me»/»Dá lean mun». Forestillingen er kledd i talkshow-drakt, med skuespiller Mary Sarre som vert i showet. I det musikalske talkshowet forteller SlinCraze sin historie, også med musikk; sammen med musiker Roger Ludvigsen rapper han flere av sine låter live.

Selv om forestillingen behandler et alvorlig tema, så er det også i god gammel talkshowstil, rom for humor under showet. Og også andre gjester, der vi bl. a. får stifte bekjentskap med Nils Rune Utsis tidligere lærer (som Anja Saiva Bongo Bjørnstad gjør).

Nils Rune Utsi/SlinCraze, Anja Saiva Bongo Bjørnstad, “Dá lean mun”/”This is me” (govven: AMMienna)

Forestillingen, eller talkshowet, er i regi av Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš, og er å se to ganger i påsken – skjærtorsdag vises den samiske versjonen av showet og langfredag gjøres showet på norsk.  Begge dager kl. 18:00 på Kulturhuset i Guovdageaidnu. Billetter kan kjøpes her.

Forestillingen som hadde urpremiere sist høst har blitt vist for elever i ungdomsskolen og videregående skole i de tre nordligste fylkene. Den ble også vist i Vadsø kretsfengsel.

Nils Rune Utsi/SlinCraze, Mary Sarre, “Dá lean mun”/”This is me” (govven: AMMienna)
Nils Rune Utsi/SlinCraze, “Dá lean mun”/”This is me” (govven: AMMienna)