Teatret er nå i gang med to nye produksjoner med urpremierer i september. Forestillingen "Stallo og nordlysets sønn" er en forestillling for vårt aller yngste publikum. Den andre produksjonen er "Johan Turi", en forestilling om tilblivelsen av boka "Muitalus sámiid birra".

Skuespiller Mary Sarre skal besøke barnehager og skoler med historien “Stallo og nordlysets sønn”. Dette er en forestilling for vårt aller yngste publikum; for de eldste barna i barnehagen og for de som går i 1. – 2. klasse. Fortellingen er på nord-samisk. Urpremieren finner sted på Oscarshall i Oslo  8. september, og er en del av Det Samiske Nasjonalteatrets gave til Dronning Sonja som fylte 80 år i juli. Forestillingen “Stallo og nordlysets sønn” kan bestilles. Send oss gjerne en e-post hvis du ønsker å bestille den, eller har spørsmål om forestillingen.

Instruktør: Rolf Degerlund. Fortellerskapet er laget av: Bernt Morten Bongo. Forfattere: Anstein Mikkelsen, Edit Flåten og Anja Flåten. Dekor fortellerskap: Mona Knutsdotter. Rekvisitter: Jon Levi Joks Vars, Ann Majbritt Eriksen.

Den andre produksjonen vi jobber med er forestillingen “Johan Turi” som har urpremiere i Oslo på Det Norske Teatret 6. september.

Dette er en forestilling om tilblivelsen av en bok, en forestilling om drømmer, fristelse, tvil, forføring og anger. Manus er skrevet av Harald Gaski og Gunnar Gjengset, og bearbeidet av Frank Jørstad og Kristian Lykkeslet Strømskag.

Skuespillere: Inga Marja Sarre, Iŋgor Ántte Áilu Gaup og Egil Keskitalo.

Instruktør: Frank Jørstad. Scenografi/Kostymer: Even Børsum. Lysdesign: Øystein Heitmann. Komponist: Johan Eriksson Degerlund. Komponist joik: Áilloš.