Det samiske nasjonalteatret viser 3 forestillinger under påskefestivalen i Guovdageaidnu. Teatret går inn i påsken med to solide gjestespill og setter under påska like greit i gang en rimelig omfattende foretillingsrekke med verdens sterkeste jente.

Det samiske nasjonalteatret tar også i år del i påskefesten i Guovdageaidnu, med tre forestillinger. Disse er to solide gjestespill og så settes forestillingsrekka til teatrets store vårsatsning Pippi Langstrømpe, i gang, med to visninger i Guovdageaidnu før da turen går videre både hit og dit i april og mai.

Kven drap far min?

Samarbeidsteatret i Oslo, Det Norske Teatret, har etter hvert gjort det til en tradisjon og komme opp under påska. I år kommer de med kritikerroste Kven drap far min?, en forestilling med et slikt utgangpunkt: “For dei som har alt, endrar politikken nesten ingenting. For dei andre er det snakk om liv og død”. Denne forestillingen vises 1. påskedag, søndag 12.4. på kulturhuset. Ta en titt her og bli mer kjent med hva dette handler om. I fjor var Oslo teatret på besøk med Abrahams barn med Svein Tindberg og i 2018 var Ane Dahl Torp her nordpå med Haugtussa.

Angerlarsimaffeqanngitsoq – The Homeless

Om å mislykkes i livet og gang på gang bli et offer for seg selv og sine omstendigheter, men likevel klare å reise seg og gå videre og leve det livet som er ment skal leves. Det har Elisabeth Heilmann Blind på hjertet i sin danseforestilling Angerlarsimaffeqanngitsoq, The Homeless. Denne vises på kulturhuset på langfredag, den 10.4.. Her mer info om denne.

Kjøp billett til påskeforestillingene – legg merke til at til Pippi forestillingene koster billetten 50 kr mer for voksne når man kjøper i døra, altså, billigere på nett!

75 år og like populær

Pippi endte første gang opp på en samisk teaterscene/Beaivváš for halvannet år siden. Forestillingen ble populær og mange bredt og vidt i Sápmi fikk sett når verdens sterkeste jente snakket samisk. Og fordi den var så godt likt og når Pippi i tillegg fyller 75 år i år (det er 75 år siden den første utgivelsen av Pippi i bokform), så har Det samiske nasjonalteatret igjen dratt fram Pippi, Annika, Tommy, Kling og Klang m. fl., og Villa villakulla. Nypremiere på Pippi Langstrømpe, eller Pippi Nallesuohkku som hun heter på samisk, er i påska og det er også starten på en forestillingsrekke med Pippi mange steder i Sápmi. Pippi blir vist to ganger under påskefesten i Guovdageaidnu, med nypremiere onsdag før skjærtorsdag, den 8.4. og andre forestilling på skjærtorsdag den 9.4. Etter påske starter den 1 måned lange turneen, i april og mai.

Marte Fjellheim Sarre, (og Skilla ja Skálla)