Nylig prisvinnende scenograf og en Disney-suksess komponist er sentrale i en forestilling Beaivváš nå snart har premiere på.

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Frode Fjellheim

Sist sommer ble scenograf Bård Lie Thorbjørnsen vinner av Heddaprisen for beste scenografi til «Når vi døde våkner» på Trøndelag Teater. Og nå i høst er han på Beaivváš, som scenograf og kostymedesigner i produksjonen “Skoavdnji” (“Nattskygge”). Og til samme produksjon har man like godt hentet en annen som beviselig nok også har lyktes meget bra på sitt felt, nemlig Disney-suksess komponisten Frode Fjellheim. Fjellheim var med på å komponere joiken/låten som ble åpningsmusikk til animasjonsfilmen “Frost/Frozen”, en film som viste seg å bli en megasuksess for Disney. Fjellheim er jo da også en prisvinner av rang, bl. a. er han vinner av Norges viktigste musikkpris, Spellemannsprisen. Heddaprisen er igjen på sin side Norges viktigste teaterpris.

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Bård Lie Thorbjørnsen

Disse to utgjør, sammen med den erfarne lysdesigneren Øystein Heitmann, som til daglig er ansatt på Hålogaland Teater, men som for anledningen er leid inn til Beaivváš produksjonen, og instruktør Haukur J. Gunnarsson, produksjonens kunstneriske ledergruppe. Ledergruppa skal håndtere manuset som avdøde Inger Margrethe Olsen skrev i sin tid, et manus, en forestilling, som tar for seg vold i nære relasjoner, fortalt i form av en spøkelsesfortelling. Forestillingen ble første gang satt opp av Beaivváš i 1994, også da med Haukur J. Gunnarsson i registolen.

Bård Lie Thorbjørnsen har tidligere gitt av sin kunnskap til Beaivváš, i forestillingen “Sangen fra Rotsundet”, i 2011, mens Fjellheim debuterer på Beaivváš. Øystein Heitmann har tidligere vært mange ganger på Beaivváš, bl. a. i “Nikio og den store samurai” i 2008, “Allaq» i 2010 og «Min duoddarat III» i 2011. Haukur J. Gunnarsson har instruert i flere forestillinger, bl. a. hadde han regien i barneforestillingen “Njuorju Niilá”/”Snorre sel”, som ble vist og hadde sin turné tidligere i år, sist vinter/vår. Haukur J. Gunnarsson er som kjent avtroppende teatersjef på Beaivváš, der denne forestillingen blir hans absolutt siste instruktørjobb som sittende teatersjef.

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Haukur J. Gunnarson, ensemble Skoavdnji

Skuespillere i forestillingen er Egil Keskitalo, Ida Løken Valkeapää, Heli Huovinen, Nils Henrik Buljo, Ingá Márjá Sarre og Áilloš.

Premieren er i Guovdageaidnu/Kautokeino 9. Oktober, like etter følger en omfattende turné.

Ytterligere info om forestillingen, se denne siden.