Det Samiske Nasjonalteatret skal vise teater til folk i alle aldre og dette målet er sentralt for teatret, men det er likevel en gruppe som teatret aldre har prøvd å nå, i alle fall ikke før nå. Teatret har nå ryddet plass for de aller, aller minste.

Credits: http://www.babyopera.no/mago/ - Gjestespill/guossečájálmas
MAGO – Dánsunčájálmas mánáide

Det Samiske Nasjonalteatret viser til vanlig og nesten årlig teater til folk i alle aldre og dette målet er sentralt for teatret. Tidligere i år har teatret vist bl. a. «Pippi» til barn og familier og «Giđđadulvi”, “This is me” og “Snøfrid” til ungdom og voksne. Men nå er tiden kommet for å rydde plass og tid til de som teatret aldri med vilje har prøvd å nå, nemlig de aller, aller minste. Teatret samarbeider nå med Babyopera om danseforestillingen MAGO, som da akkurat er en forestilling som også passer for de som ennå ikke har fylt et eneste år. Det heter seg at forestillingen er laget for barn mellom 0-3 år.

Turné, billetter og voksne

Forestillingens publikummere er små, turnéen er heller ikke den meste omfattende, men tar likevel turen delvis i Sápmi og vises i Guovdageaidnu, Karasjok, Alta, Nordreisa og Lakselv. Forestillingen vises kl. 11:0 alle steder som den besøker, her ser du hvor og når i detalj. Forestillingen er for små barn med foreldre og for barnehager. Når barnehager kommer, så kan de være flere barn pr voksen. Billettprisen er kr. 100,- (for barn og foreldre/foresatt sammen). Forestillingen tar 30 barn. Her kan billetter kjøpes på forhånd.

Credits: http://www.babyopera.no/mago/ - Gjestespill/guossečájálmas
MAGO – dánsunčájálmas mánáide

Mer informasjon

Her er ytterligere info om danseforestillingen MAGO og selvfølgelig også om innholdet i forestillinga, som bygger på en skapelsesberetning fra Kwanbuk-regionen i dagens Nord-Korea.