Forestillingen Snøfrid er bygd på faktiske historiske hendelser. Eller var; på lik linje med det forestillingen bygger på, så går også Snøfrid over i historien.

govven: Johan Mathis Gaup

Forestillingen Snøfrid er bygd på faktiske historiske hendelser. Dramatiker Arne Berggren har gått inn i Snorres beretning og forsøkt å finne ut hva som egentlig skjedde før Harald samlet Norge til et rike. Og fra det dypdykket skapt en fortelling til den samiske teaterscenen. Eller var. Eller hadde; på lik linje med det forestillingen bygger på av historiske hendelser og som dramatiker Berggren fikk en teatertekst av, så tilhører forestillingen også nå historien.

Siste forestilling ble vist hjemme i Sápmi torsdag 1.mars, i Karasjok. Med denne ble det vist 25 åpne forestillinger, i tillegg til noen skoleforestillinger samt prøveforestillinger. Forestillingen stakk innom 21 steder, her i nord, i Norge, Finland og Sverige, og lengere sør, i Trondheim, Hamar og Oslo. Den var innom alle de tre nordligste fylkene. På Hamar. Bussene endte dermed opp på verkstedet denne dagen og ikke på Hamsunsenteret som da er på Hamarøy.

Forestillingen har vært godt besøkt. Teatersjef Rolf Degerlund tror at mange fant emnet i Snøfrid veldig interessant. Og han tror nok, ut i fra tilbakemeldinger man fikk etterhvert, at de aller fleste ble veldig fornøyd med det de så fikk levert av Beaivváš, som helt sikkert svarte til forventningene.

Det var tidligere teatersjef Haukur J. Gunnarsson som hadde regi på forestillingen, og med seg på laget hadde han bl. a. scenograf Bård Lie Torbjørnsen, kostymedesigner Berit Marit Hætta og lysdesigner Steinar Lohne. Se mer om det som ikke lenger ER, men VAR.

Noen bilder fra forestillingen: