Teaterforestillingen om verdens sterkeste jente «Pippi Nallesuohkku (Langstrømpe)» nå også på samisk! Og billetter er nå ute for salg.

Govven/foto: Aslak Mikal Mienna
Sarakka Gaup, Elle Sofe Sara (ovdal Henriksen), Marte Fjellheim Sarre

Det Samiske Nasjonalteatret har premiere på Pippi Nallesuohku den 5. oktober, med påfølgende turné i Sápmi. Stykkets instruktør er Elle Sofe Sara (tidligere Henriksen) som for øvrig debuterer som teaterregissør. Her ovenfor instruktøren sammen med skuespillerne Sarakka Gaup og Marte Fjellheim Sarre, som spiller hhv. Tommy og Pippi. Hvem spiller Anikka, Kling og Klang osv. kan du se her, her finner du info om alle involverte både bak og foran scenen.

Første gang på samisk

Når Det Samiske Nasjonalteatret – som den første i historien nå får Pippi Langstrømpe opp på en samisk teaterscene – så er det Marte Fjellheim Sarre som har fått æren av å spille verdens sterkeste jente. Hun er veldig fornøyd med å være verdens første samiske Pippi, og hun er også veldig glad for at den viktige historien Pippi representerer nå gjøres tilgjengelig for samiske barn og unge. -For meg er det viktig at barn og voksne kjenner igjen den Pippi de har blitt kjent med gjennom bøker og filmatiseringer. Det er mange som har et forhold til Pippi. Det er altså en stor utfordring å spille Pippi, men i ren Pippi-ånd så sier jeg som henne: Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!, sier Marte.

Astrid Lindgren

Historien om «Pippi Langstrømpe» ble til i 1941. Astrid Lindgrens datter, Karin, ønsket å bli fortalt en historie om en jente som het Pippi Langstrømpe. Lindgren måtte fortelle historien om og om igjen. Siden skrev hun bortimot 40 bøker i tillegg til en mengde bildebøker, teaterstykker og viser. Bøkene finnes i dag på mange språk rundt omkring. Verdens sterkeste jente har inspirert og underholdt flere generasjoner av barn i en hel verden og hun er like folkekjær og aktuell i dag som hun var for over 70 år siden. Og nå kommer endelig Pippi også på samisk!

Saltkråkan eier og har alle rettigheter til Astrid Lindgrens forfatterskap.

Billettsalget er i gang

Stikk innom denne siden og kjøp allerede nå billetter til forestillingen, som vises ganske så vidt og bredt i Sápmi, med besøk både på svensk- og finsksamisk side, i tillegg til at man ellers har turné på den norske siden av Sápmi.

Pippi ensemble ja oassi buvttadusjoavkkus/og deler av produksjonsgruppa