Mens forberedelsene til en av høstens større satsninger, Human Zoo, pågår, så sender teatret tre andre ut på en mindre turne i nærområdet. Disse er Rottefangern fra Hameln (Hamelna Roahttobivdi), Dyrenes joik (Elliid luođit) og Den dumme stalloen (Jallas stállu).

Hamelns roahttobivdi, Elliid luođit ja Jallas stállu (Egil Keskitalo, Ingá Márjá Sarre, Áilloš)

Human Zoo er nå under full produksjon, urpremieren er om ca en måned. Men teatret har andre forestillinger som skal vises, mens forberedelsene til den nevnte pågår. Disse er tre barneforestillinger, Rottefangern fra Hameln (Hamelna Roahttobivdi), Dyrenes joik (Elliid luođit) og Den dumme stállu (Jallas stállu). Alle tre gjør en mindre turné nå i september til forskjellige steder i Finnmark, i disse kommunene: Tana, Nesseby, Kvalsund, Karasjok, Gamvik, Lebesby, Vadsø, Sør-Varanger og Båtsfjord. Alle tre vises ikke alle steder, noen av disse tre vil legge turen innom en av de nevnte kommunene.

Til skolebarn

Forestillingene vil bli vist til de minste på skolen, totalt har disse tre 21 forestillinger, på skoler i de nevnte kommunene. Her vises hvor og hvordan Elliid luođit gjør sin turné, her er Hamelna Roahttobivdi sin turné og Jallas stállu reiser og viser slik. Alt dette skjer i samarbeid med Den kulturrelle skolesekken i Finnmark.

Alle bildene er i trykkvalitet, bare en museklikk unna, foto alle bilder er Aslak Mikal Mienna