Beaivi, áhčážan. Eanni, eannážan, eller på norsk, Solen, min far. Jorda, min mor, er ord fra Áillohaš, men nå ikke lenger bare ord; nå også en større musikkforestilling i samarbeid med Arktisk filharmoni, som att på til vises i det største husene i Norge. Frode Fjellheim er arrangør og komponist, teatrets skuespillere er på scenen med sin joik, bl.a. sammen med Ulla Pirttijärvi som er solist.

Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Mary Sarre, Rolf Degerlund, Marte Fjellheim Sarre, Frode Fjellheim, Rawdna Carita Eira, Egil Keskitalo, Nils Henrik Buljo

Beaivi, áhčážan. Eanni, eannážan. Eller på norsk, Solen, min far. Jorda, min mor, er ord fra Áillohaš, Nils Aslak Valkeapää, to utgivelser fra 1988 ja 2001. Og nå ikke bare ord og utgivelser fra en avdød samisk multikunstner, men en større musikkforestilling som att på til blir satt opp på de største scenen i Norge. 18. november viser Samisk nasjonalteater i samarbeid med Arktisk filharmoni musikkforestillingen “Beaivi, áhčážan. Eanni, eannážan” for første gang, og det i Stormen i Bodø. Etter det på Tromsø kulturhus 19.11. og siste planlagte, for denne gang, på Operaen, Oslo, søndag 21. november.

Joik står sentralt i forestillingen, og teatrets fire skuespillere er med bl. a. med sin joik. Frode Fjellheim er forestillingens musikkarrangør og komponist. Og sammen med joikerne fra Beaivváš og musikerne fra Arktisk filharmoni, står solistene Ulla Pirttijärvi og Adrian Angelico.

Her er mer informasjon om forestillingen med bl. a. lenker til billettsalget.