Denne uka startet produksjonen av vinterens storsatsning, nemlig teaterstykket Koke bjørn (Guovžža vuoššat) som settes opp ute i snø og is f.o.m. slutten av februar. Det hele bygger selvfølgelig på Mikael Niemis populære bok med samme tittel. Leif Stinnerbom er hentet inn som regissør og sammen med bl.a. ensemblets 10 skuespillerne, har det nå begynt å ta form.

Akvarell av Mona Knutsdotter akvarealla

Denne uka startet produksjonen av det som blir teatrets storsatsning nå denne vinteren, nemlig uteforestillingen Koke bjørn (Guovžža vuoššat). F.o.m. slutten av februar skal Mikael Niemis spennende, kritikerroste og storselgende bok med samme tittel, få bryne seg ute som teaterforestilling i snø og is. Og hva som vises første gang den 26. Februar, har nå innleide instruktør og dramatiker Leif Stinnerbom sammen med bl.a. det 10 skuespiller-store ensemblet, begynt for alvor å finne ut av og det på en noe, for de fleste, ny og uvant måte. 

Nettproduksjon av teater

Mens de fleste av skuespillerne selv i disse koronatider har kunnet kommet til teatret og Guovdageaidnu til produksjonsstarten denne uka, så må instruktøren sammen med en av skuespillerne, holde seg hjemme i Sverige. Men det hindrer ikke produksjons- og prøvestarten. Ved hjelp av nettløsninger gjennomføres og løses både manuslesning og ellers produksjonsrelaterte saker, “der ute”. Alle som nå deltar i arbeidet med å fordype seg i manuset, sitter på hver sin dataenhet, også de som er i Guovdageaidnu. Den beste løsningen er nok likevel å gjøre som man pleier og som også er best, møtes live. Etter hvert vil det være absolutt nødvendig, noe man også selvfølgelig kommer til å gjøre.

Fra nett til snø

Koke bjørn har altså urpremiere den 26. Februar, ute på Guovdageaidnu gilišillju, bygde- og museumstunet i Kautokeino, i en scenesetting av snø og is. Koke bjørn, Guovžža vuoššat, kommer til å også være i snø og is i Karasjok, Alta, Tana og Tromsø, hhv helgene etter premierehelga hjemme i Guovdageaidnu. Her nedenfor i bildet, er deler av produksjonsgruppa, på premierestedet, som man helst vil skal framstå mer vinterligere, gjerne allerede nå og ikke minst, når det hele braker løs.

Mer info om Koke bjørn (Guovžža vuoššat)

Guovžža vuoššát buvttadusjoavku