Urpremieren ble gjennomført på en vellykket måte, publikum likte godt Guovssahasa hálddus (Fanget av nordlyset) forestillingen fredag 8.10.. Men verre er det med en planlagte, andre forestillingen i Guovdageaidnu nå på søndag. Denne utsettes/flyttes til november, pga sykdom.

Maŋŋel go álgočájálmas lea geargan/rett etter urpremieren, Guovssahasa hálddus (govven/foto Aslak Mikal Mienna)

Urpremieren på Guovssahasa hálddus (Fanget av nordlyset) ble veldig godt mottatt av publikum. Instruktør og manusforfatter Nils Gaup kunne sammen med skuespillerne og alle andre involverte glede seg stort over hvordan sluttproduktet, som nå er vist for første gang, kom ut til slutt.

Elin K. Oskal, Guovssahasa hálddus (govven/foto Aslak Mikal Mienna)

Andre forestilling utsatt

Men, det var jo straks verre med den andre forestillingen i Guovdageaidnu, som etter planen skal vises nå på søndag. Denne blir det ingenting av, hindret av sykdom. Eller, den flyttes, til november, nærmere bestemt til 1. November, rett etter at forestillingen har gjennomført planlagt turne og blir dermed siste forestilling i forestillingsrekka.

Turné

Neste uke, tirsdag, vises Guovssahasa hálddus i Karasjok og etter det går turen rundt omkring i Finnmark og Troms og den stikker også innom på finsk side. På turneen er det både åpne forestillinger og skoleforestillinger. Og etter noen uker, da avsluttes altså det hele der hvor det startet, nemlig i Guovdageaidnu. Og om nevnt, 1. November.  

Bussen som tar Guovssahasa hálddus med på en rundtur i deler av det nordsamiske området (foto Kai Hanssen)
Mary Sarre, Nils Henrik Buljo, Elin k. Oskal, Guovssahasa hálddus (govven/foto Johan Mathis Gaup)