Vidas Extremas har nå bokstaveligtalt endt opp på listen over forestillinger som teatret kan vise til når man skal fortelle om det man har gjort. Forestillingen som fikk meget gode kritiker og ble tatt imot med åpne armer, har nå altså gått over i historien.

Vidas Extramas ensemble (govven/foto: Aslak Mikal Mienna)
Vidas Extramas ensemble: Nils Rune Utsi (badjin/over). Gurut rávdda rájes/f.v., Luis Ricardo Cumes Gonzales, Wilson Ottoniel Puac Joj, Mercedes Francisca Garcia Ordonez, Ludwing Isaac Chicohay Mejia, Carlos David Catun Quintana, Mary Sarre, Iŋgor Ántte Áilu Gaup (photo: Aslak Mikal Mienna)

Siden urpremieren på Samisk Nasjonaldag i Oslo, den 6. februar, på Det Norske Teatret, har forestillingen Vidas Extremas vært på turné i Nordland, Troms og Finnmark, og Finland. Men nå er det altså slutt; de fem artistene/skuespillerne fra Guatemala og de 3 skuespillere/artister fra Sápmi/Norge, her på bildet, nå har gått hvert til sitt. Og det hele ble avsluttet i Guovdageaidnu, rett etter påske. Forestillingen har opplevd meget gode tilbakemeldinger, fått gode kritikker og blitt godt besøkt, etter at den har blitt vist 35 ganger på 17 forskjellige steder. Man har vist forestillingen som en åpen kveldsforestilling 18 ganger og resterende 17 har vært skoleforestillinger.

Fra lenka nedenfor finner man noe av det som var, med lenker videre til videosnutter, anmeldelser, bilder, program etc., noe for de som fortsatt ønsker å bli kjent med det som har vært og kanskje også for de som fortsatt ønsker å suge på karamellen:

Dette var Vidas Extremas – en dans på livets ytterkanter

Forestillingen/produksjonen har nå endt opp på lista som viser hva teatret har produsert siden 1981, når da teatret ble startet opp. Lista kan man i sin helhet se her.