Mange års forberedelser ser sin ende og resulatatet av det er nå å se. Og ikke minst, høres. For nå vises og spilles endelig den samisk-cree operaproduksjonen, Two odysseys: Pimooteewin/Gállábártnit

Under prøvene, bl. a. Heli Huovinen, til høyre i bildet

Mange års forberedelser ser sin ende og resulatatet av det er nå å se. Og ikke minst, høres. For nå vises endelig den første samisk-cree operaproduksjonen, Two odysseys: Pimooteewin/Gállábártnit. Dette er sannsynligvis den aller første samisk-cree opera noensinne. Urpremieren er den 13. November 2019.

Internasjonal operaproduksjon

Operaforestillingen Two odysseys: Pimooteewin/Gállábártnit er et internasjonalt samarbeid mellom produksjonsselskapet Soundstreams, Signal Theatre og Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš. Samarbeidsprosjektet ble initiert av det Canadiske produksjonsselskapet Soundstreams i 2013, og har vært under utvikling over mange år.

To fortellinger

Two odysseys: Pimooteewin/Gállábártnit bygger på Cree-operaen Pimooteewin og den samiske operaen Gállábártnit , og er satt sammen til en helaftens operaforestilling i to akter. Rawdna Carita Eira er operaens samiske tekstforfatter, mens Heli Huovinen tar del i forestillingen som forteller (på bildet ovenfor, under prøvene)

Mer informasjon om operaproduksjonen.