Vinduer. Govven/foto: Kristin Aafløy Opdan

Forestillingen “Vinduer” er et samarbeidsprosjekt mellom Veronica Salinas, Det Samiske Nasjonalteatret og Hålogaland Teater. Sarakka Gaup (som har flere produksjoner bak seg på Beaivváš) er en av de medvirkende, i tillegg møter vi fem andre unge mennesker fra som kommer fra forskjellige steder i verden. Denne forestillingen passer særdeles godt for ungdom, og skal snart vises også her nordpå bl.a. på Festspillene i Nord-Norge i Harstad.

Vinduer er en forestilling om å migrasjon, enten selvvalgt eller påtvunget og viktigheten av bli forstått og gjøre seg forstått. Vi møter unge mennesker med ulik geografisk og kulturell bakgrunn. Vinduer åpnes inn til en verden uten klare grenser, men hvor de gamle grensene likevel står som stengsler.

Klokken er 16.07 det er februar året er 2019. I korte glimt hører vi stemmer fra en seng i Buenos Aires, en søppelplass utenfor Paris, en stue i Karasjok, en strand ved Fukushima, et toalett i USA og en containerhavn i Afrika. Vi hører unge stemmer som vil vekk, videre og fram.

Premiere Det Norske Teatret, scene 3, Oslo. 15.6.2017.

  • Čálli/Av: Veronica Salinas
  • Bagadalli/Regi: Jon Tombre
  • Lávdehábmejeaddji/Scenografi: Even Børsum
  • Neavttárat/Skuespillere: Sarakka Gaup, Amalie Hyen Ju Eggen, Mariama Fatou Kalley Slåttøy, Beatur, Taro Vestøl Cooper og Felipe Orellana

Saker skrevet om forestillingen på beaivvas.no

30.05.17 Heddadagene – Ny teaterfestival
21.06.17 En sekser til «Vinduer»!

Pressebilder

Fotograf Kristin Aafløy Opdan, kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.

Videoteaser